Sæson 2015/2016 - Formandsberetning

13. april 2016 16:25 , af Peter Andreasen

DIU Badminton – i daglig tale Dybbøl Badminton – har igen haft et rigtig godt år/sæson 2015/2016.

Sæsonen er ved at nærme sig sin afslutning for ”efterår/vinter/forår” og snart går vi ind i sommertrænings perioden – det betyder med andre ord at en badmintonsæson næsten strækker sig ud over hele året, bortset fra juli måned.

Vi startede vanen tro sæsonen samtidig med skolerne, og fra start var der, specielt på ungdomssiden, fyldt godt op på langt de fleste træninger. Med vores nuværende setup betyder det at alle ungdomsspillere har mulighed for minimum 2 gange træning i løbet af ugen, mens der for de bedste spillere er yderligere en gang fredags træning i klubben samt en gang træning tirsdag i det der hedder BSA samarbejdet (et samarbejde imellem 9 klubber i lokalområdet)

På senior/motionssiden var der en lidt mere stille opstart, men allerede i løbet af september var der også godt gang i senior træning (mandag, tirsdag og torsdag) samt baneudlejningen.

Herunder lidt mere detaljeret omkring vores 2 hovedområder: ungdom og senior.

Ungdom.

Medlemsmæssigt har vi de sidste 2 sæsoner ligget stabilt på 100-115 ungdomsspillere, hvilket i en tid hvor mange andre klubber oplever store udfordringer er vældig tilfredsstillende. Det betyder samtidig at vi er den største klub målt på antal medlemmer i det sønderjyske. Vores mål er at være ”klubben for alle”, hvilket betyder vi har et godt mix af nybegyndere og spillere som efterhånden har fået sig etableret på regionalt/nationalt niveau.

Vi har et stort fokus på at få de mindste årgange aktiveret og har i år således tilbudt Miniton – spillere op til ca. 7 år, hvilket har været en stor succes. Herudover har vi et godt samarbejde med Dybbøl Skolen og DGI Sønderjylland omkring badminton aktiviteter for alle årgange – igen med et specielt fokus på de mindste årgange.

Denne sæson har således budt på de første Mesterrække spillere, og det er (håber vi) kun et spørgsmål om tid før den første Dybbøl spiller kommer i Elite rækken. Herudover er rigtig mange spillere rykket op i rækkerne, hvilket naturligvis også er et udtryk for at vi har rigtig mange spillere repræsenteret ved de mange stævner rundt om i landet.

Til de sønderjyske mesterskaber havde vi b.la. tæt ved 50 spillere med og dette udmøntede sig i ca. 20 mesterskaber samt mange 2. og 3. pladser. Ved udtagelse til DGI´s landsmesterskab havde vi ligeledes +40 deltagere og langt de fleste blev efterfølgende udtaget til at repræsentere DGI Sønderjylland ved Landsmesterskaberne. Til disse LM´er, fik vi således flere flotte placeringer – ingen mestre i år, men både sølv og bronze til flere spillere.

I denne sæson har vi haft 9 ungdomshold med i holdturneringen. De 3 hold, et i U11, et i U13 samt et i U15 har haft en styrke der gjorde at der ikke i Sønderjylland var tilsvarende hold, så de har deltaget i den jysk/fynske turnering for de allerbedste i deres årgang. For de disse hold har det givet rigtig meget god modstand, men også gjort at de nu har set hvad der skal til for virkelig at komme blandt de allerbedste i landet. U11 holdet gjorde det rigtig godt og er for rene klubhold således kun overgået af et enkelt hold vest for Storebælt.

For de hold der deltog i den sønderjyske turnering var udbyttet 3 sønderjyske mesterskaber – og deraf deltagelse ved LM repræsenterende DGI Sønderjylland.

I denne sæson har vi ligeledes afholdt vores interne arrangementer: Opstartsweekend på IHS, Pige- og drenge træning, juleafslutning samt ikke mindst det årlige klubmesterskab – i år med tæt på 150 kampe i Skansen for alle årgange, virkelig en god dag for alle hvor ikke mindst det sociale er i højsædet.

For første gang har vi afholdt eget åbent stævne (Fleggaard Open)– dvs. for spillere fra hele landet. Der blev lagt en stor indsats fra mange frivillige, og det betød at vi i weekenden inden jul kunne afvikle et stævne for ca. 225 ungdomsspillere – rigtig flot som et første-gangs-stævne.

Slutteligt skal det nævnes at vi i år har været nomineret til Årets Ungdomsklub i Danmark, Årets Forening i Sønderborg kommune, samt har fået prisen som Årets Ungdomsklub i Badminton Sønderjylland – alt dette ikke muligt hvis vi ikke havde en utrolig engageret og dygtig trup af trænere og hjælpetrænere som uge efter uge med stor energi skaber det træningsmiljø der skal til at få en så velfungerende klub som den vi har.

Senior.

På senior siden har vores ”mandagshold” – en samling af spillere der har spillet sammen i rigtig mange år – haft en rigtig stabil sæson. Flere nye spillere er kommet, og nogle ”gamle” kommet retur. Ud af denne træningstrup er der dannet herrehold som har deltaget i årets holdturnering.

For den øvrige senior trup har der været træning tirsdag og torsdag – specielt torsdag har været ganske godt besøgt, og træningen har indtil i år været varetaget af forskellige af klubbens dygtige trænere. Fra den kommende sæson har vi for første gang engageret en træner udefra – August Ottosen, en ung fyr fra Tønder som vi forventer os rigtig meget af. Træningsstrukturen fra den kommende sæson blive også noget mere struktureret da vores dygtige ungdomsspillere så småt har nået den alder der betyder at de kan ”bide skeer” med de efterhånden ret modne seniorspillere.

Holdturneringsmæssigt er det gået således at Serie 3 holdet var EN enkelt match fra at rykke op i Serie 2 – meget ærgerligt da holdet har haft en i øvrigt super sæson.

Kredsserien/Jyllandsserien holdets formål har været at fastholde pladsen i rækken således at de unge der begynder at trænge sig på kan blive matchet på et fornuftigt niveau. Holdet klarede sig efter omstændighederne fint og ret tidligt i sæsonen stod det klart at endnu en sæson i rækken var sikret.

Udover de 2 hovedområde har der (specielt fra jul og frem) været totalt udsolgt af bane udlejning. Herudover blev det nye tiltag ”Frit Spil” vældig godt modtaget – et koncept der kort går ud på at man kan booke en bane torsdag mellem 17.00 og 18.30 – men kan nøjes med at gøre det de uger hvor man har mulighed for at komme. Så vi forsøger at tilføje noget fleksibilitet for dem der elsker badminton, men ikke kan binde sig til en fast tid hver uge. Hvis muligheden foreligger, vil vi forsøge at udvide denne fleksible mulighed i den kommende sæson.

Sæsonen har også budt på 2 fornemme priser til 2 af klubbens store “motorer” – Denis Lausten fik Sydbanks Årets Idrætsleder pris mens Nils Ole Rasmussen blev kåret som Årets Træner i Sønderborg Kommune – stort tillykke til begge fra hele Dybbøl Badminton.

Afslutningsvis vil jeg gerne takke den kæmpe store mængde af frivillige som gør at vi i Dybbøl Badminton er blevet den ”motor” i det sønderjyske der gerne skulle få badminton sporten til at vende med flere medlemmer og aktiviteter. Uden alle de frivillige – og heriblandt en fantastisk bestyrelse – var vi som frivillig forening ikke nået ret langt!

 

Peter Andreasen

Formand – Dybbøl Badminton