Hvad er BSA

BSA

I det østlige Sønderjylland er der en lang række små og større badmintonklubber, som hver især har været haft op og nedgangsperioder. Både med medlemstal og med niveauet på spillere og trænere. 
For at sikre sig at de bedste spillere i området kunne få træning på et højt niveau besluttede en række klubber sig for mere end 10 år siden for at oprette en fælles træning under navnet Badminton Samarbejdet Alssund, til dagligt kaldet BSA. 
Dette gav klubberne mulighed for at tiltrække nogle dygtige trænere og for at tilrette træningen på et højere niveau end den normale klubtræning. 
Klubberne har mulighed for at tilbyde de ambitiøse spillere, som ønsker mere end klubtræningen dette tilbud. Derved får selv de små klubber mulighed for at fastholde deres bedste spillere i klubben selv om der ikke er mange spillere på samme niveau. 
For deltagerne betyder det at møde jævnbyrdige modspillere at de får nogle at sammenligne sig med. De kammeratskaber der opstår på tværs af klubber gør det også lettere at finde doublemakker eller nogen at være sammen med når man er til stævne. 
For klubberne er BSA samarbejdet et godt forum til at mødes og udveksle ideer og erfaringer når styregruppen mødes 2-3 gange om året. 
Ideer som kan genbruges i andre klubber drøftes og projekter som måske er for store for en klub luftes for at se om det kan laves i fællesskab. 
I dag er der 9 klubber med i samarbejdet:

Træningstider

BSA har i 2023/2024 sæsonen træning
Tirsdag 17.00 - 20.00 i Gråsten